Založ si blog

Zbavte sa „bezcenných“ cenných papierov, zbavme sa „cenného“ Mikloša, zavrime do basy už aj veľkých podvodníkov.

tak toto som jednoducho musel s dovolením autora článku skopčiť:

Ľudia zabúdajú. Vy, ja, my aj oni. 7 STATOČNÝCH je tu aj preto, aby sa nezabúdalo a nezabudlo. Aby sa nezabúdalo a nezabudlo na veľké podvody a klamstvá, a aby raz prišla doba, že niektorí veľkí podvodníci a zlodeji budú sedieť v base. Bez ohľadu NA TO, že raz boli aj ministrami.

Kupónová privatizácia bola svojho času fenomenálna myšlienka. Žiaľ, nie celkom sa jej realizácia vydarila.

Bol to zámer? Náhoda ? Zhoda a súhra okolností alebo čo sa vlastne stalo ?

Ako sa mohli zo skutočných, reálne predajných cenných akcií (každá akcia predstavovala reálny podiel na majetku tej ktorej firmy – firmy vybudovanej zväčša za socializmu) stať akcie nepredajné a ešte k tomu aj „bezcenné“ ?

Nuž asi preto, že Mikloš a spol., ktorí na celom projekte kupónovej privatizácie participovali, umožnili, že niekto majetok tých firiem, kde ste získali v rámci prvej vlny kupónovej privatizácie v tom čase ešte cenné akcie jednoducho UKRADOL, VYTUNELOVAL, VYKRADOL, ZNEHODNOTIL.

Mikloš a spol. nechali ZLODEJINY A TUNELOVANIE tých firiem len tak. Nič neurobili. Mali moc, práva, zákony, potrebné štátne orgány na svojej strane, avšak oni nechali tie PODVODY len tak.

Mikloš a spol. svojím konaním a nekonaním umožnili, že z Vašich akcií sa stali „bezcenné“ cenné papiere.
A dnes Vás Mikloš a spol. ešte aj spoplatňuje cez CDCP za „bezcenné“ cenné papiere.

Tomu sa hovorí sila.

Aspoň niektorí veľkí zlodeji a podvodníci by mali skončiť v base. Bez ohľadu NA TO, že raz boli aj ministrami. Bude to aspoň čiastočne preventívne pôsobiť na ostatných veľkých zlodejov, podvodníkov a ministrov.

Fakty:

1.
Centrálny depozitár cenných papierov vedie státisíce účtov z kupónovej privatizácie. Od tohto roka je väčšina z nich spoplatnená. Bude to už dvadsať rokov, čo sa začala kuť kupónová privatizácia. Mnohí si na to ešte spomenú.
Musia sa zbaviť účtu v Centrálnom depozitári cenných papierov, inak sa nevyhnú poplatkom za jeho vedenie. Možno na to budú mať iba tento a budúci rok. Ministerstvo financií navrhuje, aby sa táto možnosť obmedzila do 31. decembra 2012.
Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/6047164/zbavte-sa-bezcennych-cennych-papierov….

2.
Fond národného majetku Slovenskej republiky má 75,94% podiel na základnom imaní spoločnosti Burza cenných papierov v Bratislave, a.s. (BCPB)

3. BCPB je materskou spoločnosťou spoločnosti Centrálny depozitár cenných papierov SR, a.s.

http://www.bsse.sk/Portals/0/Resources/vyrocne%20spravy/Vyrocna%20sprava…

4.
Na základe vyššie uvedeného je zrejme, že Ministerstvo financií SR – Mikloš a spol. ovládajú spoločnosť Centrálny depozitár cenných papierov SR, a.s., ktorá vyrubuje poplatky za „bezcenné“ cenné papiere.

5.
Zákonom č. 160/2009 Z.z. bol novelizovaný zákon č. 92/1991 Zb. o podmienkach prevodu majetku štátu na iné osoby v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon č. 92/1991 Zb.“). Nové ustanovenia umožňujú majiteľom účtu (fyzickým osobám) uzatvoriť FNM SR zmluvu o bezodplatnom prevode zaknihovaných cenných papierov a previesť cenné papiere o ktoré nemajú záujem na účet FNM SR.

Pozn VG.: toto je veľmi šľachetné zo strany štátu. Nezabránia znehodnoteniu Vášho majetku a potom Vám veľkoryso umožnia, aby ste to mohli akože previesť na FNM SR, aby ste neplatili poplatky za „bezcenné“ cenné papiere.
Výpočet poplatku za vedenie účtu, ktorý vedie Vaše „bezcenné“ cenné papiere, kde ich hodnota sa počíta na základe ich nominálnej hodnoty – nie je už teraz podstatné, že ich Mikloš a spol. „zbezcennili“

6.
Kalkulačka na výpočet.
Váš poplatok za vedenie účtu (vrátane DPH): 9,6 €
Kalendárny rok 2011 Objem CP
1500 eur, čo je štandart cca. 50 kusov akcií v nominále 1000, Sk (cca. 30 eur) na kupónovú knižku.

7.Objem CP sa vypočíta ako suma počtu cenných papierov násobených ich nominálnou hodnotou v EUR.
Upozornenie!!! Uvedená kalkulačka výpočtu poplatku za vedenie účtu majiteľa zaknihovaných cenných papierov má len informatívny charakter a výsledný výpočet nie je možné použiť na právne účely. Výpočet tiež nie je možné použiť ako preukazujúci podklad na reklamáciu/sťažnosť majiteľa účtu na výšku poplatku uvedenú na faktúre za príslušný kalendárny rok. Kalkulačka slúži výlučne na orientačný výpočet výšky poplatku za vedenie účtu majiteľa cenných papierov v Centrálnom depozitári cenných papierov SR, a.s. (ďalej len „CDCP“) a CDCP nezodpovedá za výsledný výpočet, ani za prípadné škody a ujmy vzniknuté na základe použitia výsledného výstupu voči akejkoľvek druhej strane, vrátane CDCP. CDCP si vyhradzuje právo na akékoľvek zmeny pri používaní kalkulačky, prípadne na jej odstránenie z internetových stránok CDCP, bez predchádzajúceho upozornenia. Kalkulačku je možné použiť len v prípade, ak majiteľ pozná počet a menovitú hodnotu cenných papierov, ktoré má na svojom účte, pričom na jeho účte nedošlo k pohybom cenných papierov v priebehu roka, (napr. predaju alebo kúpe cenných papierov a pod.), t.j. v priebehu kalendárneho roka mal na svojom účte rovnaký počet cenných papierov.
http://www.cdcp.sk/general/calc.php

Babka Radičová alebo bábka Radičová

21.09.2011

lepšie 2x čítať ako raz počuť a ani raz nevidieť a preto s dovolením najvyššieho: Pani Radičová je šarmantná dáma. Je ženou, ktorá má šmrnc, odborné znalosti, jazykové vedomosti. V neposlednom rade mám osobne dokonca niekedy pocit, že v súčasnej politickej žumpe starých vyžitých politikov sa aj snaží presadzovať tam sem čestnosť, úprimnosť a statočnosť. [...]

Boj medzi dobrom a zlom pokračuje a prechádza do inej fázy

13.09.2011

fázy, kde kapitalizmus končí a nikto nevie ako to celé dopadne. World Facing ‚Crisis of Capitalism‘: Economist http://www.cnbc.com/id/44482632 Ešte 16. novembra 1989 drvivá väčšina občanov neverila, že socializmus čochvíľa skončí a o pár rokov NA TO zanikne Československo a vznikne samostatná Slovenská republika. Ešte 7. septembra 2011 väčšina [...]

Vraj 7 STATOČNÝCH je nočná mora a treba sa ich zbaviť – najlepšie ich ignorovaním a mlčaním

09.09.2011

Priznám sa, nečakal som ani ja, ani kolega Gurtler, ani ostatní zo 7 STATOČNÝCH až také reakcie niektorých osôb. Nemyslel si, že o oficiálnom založení strany 7 STATOČNÝCH REGIONÁLNA STRANA SLOVENSKA bude informovať CNN, BBC alebo Al Jazeera. Až takí naivní zas nie SME. Mali sme za to, že v rámci úplne štandartnej a normálnej práce novinárov a ich [...]

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 10587x
Priemerná čítanosť článkov: 2117x

Autor blogu

Kategórie

Archív